nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Repülőgépek, helikopterek, amphibiák

A Közlekedési Múzeum kiállítása enged a repülőterek, repülősportok hétköznapjaiba, érzékelteti a működő magyar repülőgép-javító üzemek hangulatát, a gépek végzetét és megújulását.

nyest.hu | 2014. szeptember 13.
|  

Az amphibia a kétéltű repülőgépek (és a kétéltűek osztályának) elnevezése.

A Közlekedési Múzeumban megrendezett kiállítás az ország repülőterein és javítóműhelyeiben repülő szerkezetekről készült felvételekből kínál egy kis ízelítőt, helyzetképet adva a polgári, hobbi és tudományos célú repülésről. Bakó Gábor fényképei betekintést engednek a repülőterek, repülősportok hétköznapjaiba, szemléltetik a Dunai Repülőgépgyár végnapjait, érzékeltetik a működő magyar repülőgép-javító üzemek hangulatát, gépek végzetét és megújulását. A kiállítás bemutatja a polgári és tudományos kísérleti repülés egyes pillanatait, az utóbbi másfél évtizedre jellemző képét.
Amphibia
Amphibia
(Forrás: Wikimedia Commons / Oleg V. Belyakov / GNU-FDL 1.2)

Bakó Gábor, mint hivatásos légi fényképész több száz méter magasból, térképészeti nyersanyagot, függőleges tengelyű mérőképeket készít csapatával, településekről, létesítményekről vagy éppen védett természeti területekről, és közben perspektív fényképeivel szemünk elé tárja országunk természeti értékeit, az épített és átalakuló környezetet.

A fotóanyagot – kiegészítő hangulati elemekként – a múzeum repüléstörténeti gyűjteményéből kiválogatott repülőgépműszerek és a témakörrel foglalkozó szakmai kiadványok egyes példányai kísérik. Mellettük érdekességként első alkalommal kerül látogatók elé egy szovjet gyártmányú, 18*24 cm-es negatívméretre dolgozó AFA mérőkamera filmtartó magazinja.

A kiállítás helyszíne:

Közlekedési Múzeum, 1146 Budapest Városligeti krt. 11.

A kiállítás megtekinthető:
2014. szeptember 12 - 2014. november 2.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X