nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Régi-új elnöke van a HÖOK-nak

Ismét Nagy Dávid jelenlegi elnököt választotta meg vezetőjévé a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati debreceni tisztújító közgyűlésén.

MTI | 2012. október 25.
|  

Nagy Dávid – aki egyedüli jelölt volt a posztra – az MTI-nek elmondta: 346 igen, és 4 nem szavazattal választották meg újabb két esztendőre, 2013. január 1-jétől. A győri Széchenyi István Egyetem hallgatója közölte: elnökhelyettessé ismét Körösparti Pétert választották, és döntöttek a kilenc elnökségi tagról is.

A régi-új elnök az elmúlt két évet értékelve kiemelte, hogy számos méltatlan és indokolatlan kormányzati lépést sikerült megakadályozniuk. Példaként említette, hogy sikerült meggátolniuk a vizsgaalkalmak, a tantárgyfelvételek számának drasztikus csökkentését, illetve a hallgatók elbocsátásának megkönnyítését. Siker koronázta azon törekvésüket is, amely a képviseleti jogok megőrzésére irányult.

A következő időszak kihívásai között említette a hallgatói szerződés intézményével kapcsolatos tennivalókat és a keretszámok csökkentését. Mint mondta, ismerik az ideológiát, de úgy gondolják, hogy ezen lépések mögött csak gazdasági megfontolások állnak. Nagy Dávid közölte: a felméréseket, közvélemény-kutatásokat készítenek a hallgatói térítések, juttatások ügyében és a hallgatói megélhetésről. Adatokkal és tényekkel kívánják alátámasztani, hogy nem jó az az út, amelyet a kormány a felsőoktatásban követ.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X