nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Program zöldfülűeknek

Zöld Fül néven környezetvédelmi programot indít márciusban általános iskolásoknak a WWF Magyarország és az OBI Magyarország.

MTI | 2012. március 22.
|  

A program célja az általános iskolás gyerekek környezeti nevelése, amely az erdő- és vízvédelem, valamint a klímaváltozás témakörében szélesíti a kicsik látókörét - olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A két szervezet Magyarországon először 1996-ban fogott össze egy nagyszabású fajvédelmi program keretében. A projekt 12 éve alatt a 19. században kipusztult eurázsiai hód több mint 250 példányát telepítették vissza Gemencre, a Hanságba, később pedig a Tisza és a Dráva különböző területeire.

A márciusban induló Zöld Fül Program általános iskolák számára kínál lehetőséget arra, hogy a jelentkező osztályok egy-egy WWF szakértőtől tanuljanak az élőhelyek védelméről szórakoztató különóra keretében. A kisiskolások két olvasmányos kiadványt is kapnak, amelyek segítségével bővíthetik az órákon megszerzett ismeretanyagot.

Akik nem jutnak el a Zöld Fül előadásaira, a program weboldalán találhatják meg az előadásokon elhangzottakat és a pedagógusok számára készített, letölthető tanári segédanyagokat is. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek bárhol az országban megismerkedjenek a természetvédelemmel és a két szervezet közös munkájával.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X