nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pénzt hoz az idegen nyelvű képzés

Növeli az egyetem reputációját, de anyagi szempontból is előnyös idegen nyelven oktatni - írta pénteken a Délmagyarország, mérleget készítve arról, mit jelent az, hogy Szegeden orvostan-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók tanulhatnak angolul, a medikusok pedig németül is.

MTI | 2010. november 26.
|  

A lap összesítése szerint a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán 559 diák tanul angolul, 212 németül; a Fogorvostudományi Karon 100 angolul, a Gyógyszerésztudományi Karon 62 szintén angolul ismerkedik a szaktudománnyal. Rajtuk kívül mintegy félszáz angol, illetve német fiatal vesz részt nyelvi előkészítésen. Évente mintegy kétmillió forintot fizetnek tandíjként az orvosi diplomára hajtó külföldiek. Ez Szeged szempontjából is fontos, hiszen a szakemberek úgy becsülik, hogy négy külföldi hallgató egy munkahelyet teremt – írta a Délmagyarország.

Az SZTE idegen nyelvű képzésének programigazgatója, Szabó Gyula a lapnak elmondta: a karokon hatszoros a túljelentkezés, 49 államból érkeznek a diákok. A képzések szélesítését indokolja, hogy ezek a diplomák elfogadottak az unión belül. Mint felidézte: az országban másodikként, 25 évvel ezelőtt elindított idegen nyelvű orvosképzés nem titkolt célja volt, hogy az egyetem devizabevételre tegyen szert.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X