nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyre több az idegennyelvű képzés Pécsett

A jelenlegi kilencről huszonnyolcra növelné jövőre az angol és a német nyelvű képzéseinek számát a Pécsi Tudományegyetem (PTE), hogy külföldiekkel kompenzálja a magyar diákok számának csökkenését – írta az Új Dunántúli Napló.

MTI | 2013. május 7.
|  

Eddig az orvosi, a közgazdasági és a bölcsészettudományi karon indultak idegen nyelvű képzések, jövőre a jogi kivételével minden szervezeti egység keretében lehetőség lesz erre. Komlósi László, a PTE rektorhelyettese szerint az idegen nyelvű képzések indításával színesedik az intézmény oktatási portfóliója. „Ha egy egyetem komoly tényező akar lenni, akkor mindenképpen nyitnia kell a nemzetközi piacok felé” – mondta.

Hozzátette: a külföldi hallgatók nagy többsége nem egy-két évre érkezik Pécsre, sokan közülük a diplomaszerzést követően megpróbálkoznak a doktori képzéssel, és az sem ritka, hogy itt helyezkednek el. „Távlati célunk, hogy a külföldi befektetők érdeklődését is felkeltsük. Ha azt látják, hogy nálunk minőségi oktatásban részesül egy, az országukból érkezett diák, akkor számukra is fontos lehet az egyetem, a város” – fogalmazott a rektorhelyettes.

A PTE-n több mint 1700 külföldi tanul, a harmaduk német, de sok norvég és iráni is van közöttük. A külföldiek négyötöde az orvosi karra jár.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X