nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Önveszélyes bokormetszés”

Részben „előzetes veszélyfelmérés nélküli bokormetszés” indokával rúgtak ki állásából egy tanárnőt Nagy-Britanniában. A nő perelt, az iskola vesztett – első fokon.

MTI | 2013. január 27.
|  

A 43 éves Tracey Smith elbocsátását a sheffieldi iskola igazgatója azzal indokolta, hogy alkalmazottja megszegte egy tanuló esetében a fegyelmezés szabályait, rossz a kapcsolata kollégáival, és megsértette az egészségügyi és biztonsági előírásokat egy bokor megmetszésével. Utóbbit annyira nevetségesnek találta a bíróság, hogy összesen 70 ezer font – csaknem 25 millió forint – kártérítés megfizetésére kötelezte az iskolát.

A tanárnő és ügyvédje azzal érvelt a kárigény mellett, hogy az iskola igazgatója tönkretette a pedagógus szakmai jó hírét, nevét közzétette az elbocsátott személyek nyilvántartásában, amivel igencsak megnehezítette, hogy a tanárnő új állást találjon. A bíróság elrendelte a név törlését is a listáról – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sultanus Constantinus 2013. január 27. 20:20

Az eset eléggé vicces, de azért kíváncsi lennék, hogy ha ugyanez nem Nagy-Britanniában, hanem mondjuk Pápua Új-Guineán történik, akkor megjelent-e volna a magyar sajtóban...

Információ
X