nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ön is fél a Facebook-barátok bosszújától?

Önnek hány ismerőse van a Facebookon? Szereti mindet? Nem? Akkor miért nem törli le őket? Vallja be, hogy fél!

nyest.hu | 2013. október 12.
|  

Egy brit Facebook-felhasználók körében végzett kutatás eredményei aggasztóan hangzanak. Úgy tűnik, hogy akiket barátoknak hívunk a Facebookon, azok nagy része az életben nemhogy nem barátunk, de még csak nem is kedveljük.  A megkérdezettek egyharmada ugyanis azért nem törli le a profiljáról unszimpatikus ismerőseit, mert fél a következményektől.

Ön is fél a Facebook-barátok bosszújától?
Forrás: dailymail.co.uk

A kutatást a Voucher Codes Pro egy brit, közösségi vásárlást szervező honlap kezdeményezte. A kutatók összesen 2863 18 év feletti Facebook-felhasználót kérdeztek arról, hogy hány ismerősük van a közösségi oldalon. Eszerint átlagosan 287 Facebook-baráttal rendelkezünk, de ennek körülbelül csak 10 százalékát kedveljük annyira, hogy szívesen is töltjük velük az időnket.

Ezután arról kérdezték a résztvevőket, hogy van-e olyan online barátaik közt, akit valójában nem kedvelnek vagy inkább elkerülnének, ha lehet. A válaszadók harmada úgy nyilatkozott, hogy van ilyen barátja, átlagosan 9 darab.

 

Új barátnők, egzotikus nyaralások Egy korábbi kutatás szerint minél több online barátunk van, annál boldogtalanabbak vagyunk. Ez azért lehet, mert saját életünket annak fényében értékeljük, hogy másokhoz képest mit értünk el, márpedig a Facebook-profilján igyekszik mindenki a legjobb arcát mutatni.  Felmerül a kérdés, hogy miért nem szabadulunk meg nemkívánatos online barátainktól. Ennek két fő oka van: az egyik, hogy nem akarjuk feladni a lehetőséget a kukkolásra, a másik pedig a következményektől való félelmünk. Kollégákat vagy volt kollégákat a kutatás szerint azért tartunk leginkább, mert úgy gondoljuk, hogy szükségünk lehet még rájuk a jövőben.

George Charles, a Voucher Codes Pro marketingese szerint a fenti adatok alapján nagyon is igaz a mondás a Facebookon is, hogy „tartsd a barátaidat magadhoz közel, de az ellenségeid még közelebb.” 

Forrás

MailOnline: A third of people don't like their Facebook friends - but won't delete them because they're too nosey

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sultanus Constantinus 2013. október 12. 12:41

Én például eleve csak azt jelölöm be ismerősnek, aki nekem szimpatikus, és -- ritka kivételektől eltekintve -- eleve csak olyanokat, akiket személyesen is ismerek vagy régi ismerősök az internetről és rendszeresen tartom velük kapcsolatot (a kivételek közt pl. olyanok vannak, akikkel valószínűleg soha nem találkozhatok személyesen, mert külföldiek). Éppen ezért nincs is sok ismerősöm. És persze a Facebookon is ügyelek arra, hogy a nagy nyilvánosság számára ne derüljön ki a valós személyem (ezért pl. kollégák nincsenek is az ismerőseim között).

Információ
X