nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvparádé a Millenárison

Az ország csaknem ötven pontján szerveznek nyelvi és kulturális programokat a nyelvtudás hete alkalmából szeptember 7. és 15. között, a programsorozat nyitórendezvénye a nyelvparádé lesz péntektől vasárnapig a Millenárison.

MTI, nyest.hu | 2012. szeptember 4.
|  

A szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a nyelvparádén nemcsak az újdonságokról értesülhetnek a tanulni vágyók, de ki is próbálhatnak nyelvórát, internetes tanulási lehetőségeket, nyelvvizsgát és technikai újdonságokat.

Az előadások és workshopok azoknak szólnak, akik tudni szeretnék, hogyan érdemes belevágni a nyelvtanulásba, hogy minél rövidebb idő alatt eredményesek legyenek, vagy hogyan tanítsanak minél hatékonyabban, illetve arról akarnak tájékozódni, milyen külföldi munkalehetőségek közül válogathatnak.

 A kiállítók akciókkal, kedvezményes vásárlási lehetőséggel, játékokkal, meglepetésekkel várják a nyelvtanulókat és a tanárokat. Idén először lesz úgynevezett gyerekszáj-szekció, ahol a szülők segítséget kapnak gyermekük nyelvoktatásához.

 Ezután szeptember 15-ig a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete az ország csaknem 50 pontján szervez nyelvi és kulturális programokat, ahol nyelviskolák segítenek a nyelvet tanulni vágyóknak informálódni, eligazodni és dönteni arról, hogy milyen nyelveket és hol tanuljanak.

Nyelvparádé a Millenárison
Forrás: nyelvparade.com

 A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szervezésében lesznek ingyenes bemutatóórák, próbanyelvvizsgák, nyelvtanulással, nyelvvizsgával kapcsolatos tanácsadás, akciós nyelvkönyvvásár, koncertek, kulturális előadások.

Az egyesület elindítja Hello, tourist! elnevezésű akcióját: felkészült nyelvtanárok az ország több pontján  járókelőket megszólítva, 5-10 perces nyelvleckékkel, rövid beszélgetésekkel próbálják nyelvtanulásra bírni az embereket. Az eseménysorozat szeptember 15-én a nyelvtudás napja rendezvénnyel ér véget.

A szervezők emlékeztettek arra: egy idén végzett európai uniós felmérés szerint a magyar lakosság mindössze 35 százaléka vallja azt, hogy beszél egy idegen nyelvet. Ezzel az aránnyal Magyarország az uniós rangsor végén szerepel.

A rendezvényről további információt a www.nyelvparade.com és www.nyelvtudasnapja.hu. oldalon találhatnak az érdeklődők. A nyelvparádén ott lesz a nyest is: programokkal, játékokkal, nyitott szerkesztőséggel várjuk kedves olvasóinkat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X