nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvészeti diákolimpia
Nyelvi feladványok 2014/15-ben is!

A jövő évi, bulgáriai világdöntőn immár negyedik alkalommal indulhat a magyar válogatott. A részletekről hamarosan sajtótájékoztatón értesülhetnek az érdeklődők.

Szabó Tamás Péter | 2014. november 14.
|  

A tavalyihoz hasonlóan a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia 2014/2015-ös évét is ünnepélyes sajtótájékoztató nyitja meg 2014. november 18-án, kedden 15 órakor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán (1083 Budapest, Práter u. 50/a, 2. emeleti Kari Tanácsterem). A rendezvényre Prószéky Gábor (PPKE ITK), a Magyar Nyelvészeti Diákolimpiai Bizottság elnöke a korábbi válogatottak tagjait is meghívja, így velük is beszélgethetnek az érdeklődők.

Pekingben is szép sikert aratott a magyar csapat. Képünkön a válogatott
Pekingben is szép sikert aratott a magyar csapat. Képünkön a válogatott
(Forrás: ioling.ppke.hu)

Hogyan lehet versenyezni?

A sajtótájékoztató egyben az első forduló kezdetét is jelenti: ezen a napon jelennek meg az első feladatok a diákolimpia honlapján. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben a tanévben is négy online fordulót terveznek a szervezők, az első forduló feladatainak megoldását december 12-ig várják. A feladatok megtekintéséhez és a megoldások beküldéséhez ingyenes regisztráció szükséges: bejelentkezés után érhető el a „Feladatok” menüpont.

Sokak kívánságára az idei évtől ebben a menüpontban magyar nyelvű mintafeladatok is elérhetők a megoldásokkal együtt (eddig a szervezők a nemzetközi honlap, illetve az amerikai diákolimpia oldalát ajánlották). A mintafeladatokat az Észak-Amerikai Számítógépes Nyelvészeti Diákolimpia bocsátja a magyar diákok rendelkezésére, a szöveget az első magyar válogatott tagja, az amerikai csapat egyik szervezője, Demszky Dorottya (Princeton University) jóvoltából olvashatjuk magyarul.

A sajtótájékoztatón a korábbi évek eredményeiről, a 2013/2014-es magyarországi fordulók tapasztalatairól és a pekingi döntő sikereiről lesz szó, emellett a részvétel lehetőségeiről is beszélnek a szervezők. A korábbi évekhez képest újdonságot jelent, hogy a tavaszi országos döntőt követően a válogatottba került diákok számára több alkalomból álló tréninget tartanak a szervezők, amelyhez az ország különböző pontjain élő diákok online videokonferencia keretében is csatlakozhatnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X