nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Peking 2014
Újabb magyar siker a diákolimpián

Idén sem jöttek üres kézzel haza a nyelvolimpikonok!

Szabó Tamás Péter | 2014. július 29.
|  

Pekingben, a 12. Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián 28 országból, 39 csapatban 152 versenyző törte a fejét változatos nyelvi-logikai feladványokon, csapatban és egyénileg. A két versenynap fáradalmait a versenyzők szabadidős programokon pihenték ki. A programban egyebek mellett operalátogatás és a kínai nagy fal megmászása is szerepelt. A csapatok bemutatták hazájukat, így a magyar kultúráról is hallhatott előadást a nemzetközi közönség.

A kínai nagy fal megmászása is szerepelt a diákok programjában
A kínai nagy fal megmászása is szerepelt a diákok programjában
(Forrás: Wikimedia Commons / Pixar / GNU-FDL 1 2)

A tavalyihoz hasonlóan idén sem jöttek üres kézzel haza a magyar nyelvolimpikonok: Tímár Veronika (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium) egyéni kategóriában kitüntető elismerést (Honourable Mention) szerzett, így Magyarország ismét felkerült a nemzetközi dicsőségtáblára. Veronika kis híján dobogós lett: a bronzhoz idén 39 pont kellett, ő 35-öt szerzett.

A szegedi diákok szüleivel folytatott beszélgetések alapján rövid híradást közölt a Délmagyarország.A diákokkal – a korlátozott, illetve nem mindig hozzáférhető kínai internet sajátosságai miatt – kint tartózkodásuk alatt nem tudtunk kapcsolatot teremteni, de naponta vezetett feljegyzéseik rövidesen felkerülnek a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia honlapjára, illetve mi is adunk részletesebben beszámolót a diákok útjáról.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X