nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • gemlm: @Mackósajt: furcsa, hogy most nem töröltek, merthát a magyar nyelv egy germagyar nyelv. Az...
  2020. 07. 11, 13:56  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @Mackósajt: "A tudomány nem definiálja úgy a rokonságot, ahogy te állítod" Mert szerinted ...
  2020. 07. 11, 12:11  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @Mackósajt: A "gének" szempontjából valóban lényegtelen, de a "genetika" számára egyáltalá...
  2020. 07. 11, 11:51  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @Mackósajt: Idézet a hivatkozott helyről: " Our analysis also reveals the existence of SNP...
  2020. 07. 10, 20:32  Mi is az az Uralonet?
 • Mackósajt: @Libertate: Tejesem lényegtelen a genetika számára, hogy Árpád feleségének ismerjük e nevé...
  2020. 07. 10, 16:08  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Németül vitázik a világ ifjúsága

Meggyőzően érvelni, meghallgatni a másik felet és vitába szállni vele – ilyen képességekkel kell rendelkezniük a diákoknak, hogy a „Vitázik a világ ifjúsága” német nyelvű vetélkedőn érvényesülhessenek. A magyar országos döntőben, április 17-én négy versenyző mutathatja meg, hogy a „Bevezessék-e a kötelező női kvótát a magyar parlamentben?“ vitakérdés kapcsán melyikük tudja legmeggyőzőbben képviselni az álláspontját.

nyest.hu | 2012. április 6.
|  

A nemzetközi vetélkedőben Magyarország mellett Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Oroszország és Ukrajna vesz részt, mindenütt az országos döntő a vetélkedő csúcspontja. Magyarországon ebben a tanévben közel 200 diák nevezett be a Vitázik a világ ifjúsága vetélkedőre nyolc budapesti, pécsi és bajai iskolából. A diákok a tanórákon vagy projektcsoportokban tanulták és gyakorolták a német nyelven való vitázás fortélyait. Az iskolai és regionális fordulókban, majd az országos elődöntőben választották ki azt a négy legjobb diákot, aki bejutott a döntőbe.

Az országos döntő fővédnöke Kassai Viktor lesz, akit 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjévé választottak. A diákokat Raymond Dequin, a budapesti német nagykövetség kulturális referense, Dieter Uesseler, a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának szaktanácsadója, valamint Jutta Gehrig, a budapesti Goethe Intézet igazgatója fogja köszönteni.


A Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő a közép- és kelet-európai középiskolák németül tanuló diákjait szólítja meg. A projekt hozzájárul a politikai műveltség fejlesztéséhez, hiszen arra ösztönzi a fiatalokat, hogy fontos politikai és társadalmi témákról kritikusan gondolkodjanak. A német nyelven folyó vitázás fejleszti a tanulók nyelvtudását, és növeli a tanulók aktivitását a tanórákon.

A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vetélkedő a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány, a Hertie Közhasznú Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje, melyet Magyarországon Barbara Lochbihler német EU-parlamenti képviselő támogat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X