nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megvitatták, hogy bevezessék-e Magyarországon
az állami tankönyv-monopóliumot

A budapesti Ryan Anna meggyőző retorikai képességeinek köszönhetően megnyerte a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő magyarországi döntőjét.

nyest.hu | 2015. május 26.
|  

Izgalmas szócsata zajlott 2015. május 22-én Budapesten, a német nyelvű vitavetélkedő magyarországi döntőjében. Bevezessék-e Magyarországon az állami tankönyv-monopóliumot? A négy legjobb magyar vitázónak erre a kérdésre 24 perce volt, ennyi idő alatt kellett meggyőzniük álláspontjukról a vitapartnereket és a zsűrit.

A vita
A vita

Ryan Anna, az ELTE Trefort Ágoston Gimnázium tanulója elkápráztatta a jelenlévőket vitapartnereire való odafigyelésével és meggyőző érvelésével az állami tankönyv-monopólium bevezetése ellen, ezért megnyerte az 5. magyarországi döntőt. A második helyezett Dörner Csengével, a Német Nemzetiségi Gimnázium diákjával együtt képviseli Magyarországot a nemzetközi döntő-héten 2015. október 19-24. között Rigában. Ott találkoznak az észt, lett, litván, lengyel, orosz, cseh és ukrajnai döntősökkel és a nemzetközi vetélkedő dobogós helyeiért szállnak vitába egymással.

Az Andrássy Egyetem tükörtermében a közönség izgatottan hallgatta a vitákat, és nagy tapssal értékelte az eredményt. A Vitázik a világ ifjúsága projekt közép- és kelet-európai fiatalokat ösztönöz arra, hogy aktuális társadalompolitikai kérdéseket kritikus szemmel vizsgáljanak meg. A németül folyó viták során a tanulók nemcsak megmutathatják, de fejleszthetik is németnyelv-tudásukat. A Vitázik a világ ifjúsága vetélkedőt Magyarországon 2010 óta rendezik meg. Ebben a tanítási évben 16 iskolából több mint 450 tanuló vett részt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 El Vaquero 2015. május 28. 12:49

OFF

Azt hittem már a cím alapján, hogy a Zorbánék vitatták meg, és felvettek egy új bizniszt is a portfóliójukra, míg a trafikok ki nem bővülnek szeszdílerségekké és a stadionok el nem készülnek. Inkább valami öngyilkossági, és tömeges önharakirimonopóliumot kéne csinálniuk, azt még nemzetközi konzultáció keretében is támogatnám, de még a Unilyó is szívesen adna hozzá vissza nem térítendő forrásokat.

 

ON

A vitapartnernek nehezebb dolga lehetett, akinek a monopólium mellett kellett érvelni.

Információ
X