nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem árverezték el az Ady-központot

Felfüggesztette a magyar állami támogatással épített Ady-konferenciaközpont és a mellette álló félkész szálloda árverését a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal gazdasági osztálya, miután a tulajdonos befizette tartozása egy részét.

MTI | 2012. október 11.
|  

Gabriel Torjoc, a polgármesteri hivatal jogtanácsosa az MTI-nek szerdán elmondta: az ingatlanok tulajdonosa, a Mecénás Alapítvány kedden befizetett 77 ezer lejt (megközelítőleg ötmillió forintot) a város kasszájába. Mivel a tartozás egyharmadát befizették, várhatóan a nap folyamán a polgármesteri hivatal is elfogadja a kérést az adósságtörlesztés átütemezéséről – mondta a jogtanácsos, hozzátéve: az árverést azért sem lehetett megtartani, mert egyetlen potenciális vásárló sem jelentkezett.

A Mecénás Alapítvány vezetősége kedden keltezett közleményében azzal magyarázta „az önkormányzat részéről egyoldalúan megállapított adóhátralék” felhalmozódását, hogy az önkormányzat és az alapítvány szakértői másképp értelmezték az adótörvénykönyv előírásait. Az alapítvány közölte, „fenntartja különvéleményét az adótörvénykönyv civil szférára vonatkozó részeinek értelmezésére”.

A Krónika keddi számában írta meg, hogy a nagyváradi önkormányzat árverésre bocsátotta a 320 millió forintos magyar kormánytámogatással épült nagyváradi Ady-központot. A polgármesteri hivatal honlapján közölte: az árverésen 763 ezer lejes (48 millió forintos) kikiáltási áron bocsátják áruba az Ady Endre-konferenciaközpontot, és 128 ezer lejes (8 millió forintos) kikiáltási áron azt a melléje tervezett szállodát, amelynek egyelőre csak a vázszerkezete épült meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X