nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Négy magyar egyetem a világ legjobbjai között

Négy magyar egyetem is ott van a világ legjobbjai között a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb világrangsorán: az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Debreceni Egyetem (DE) – írja az eduline.hu.

Edupress | 2012. szeptember 12.
|  

Az eduline.hu cikke szerint az SZTE az 501-550., a BCE és az ELTE az 551-600. helyet, a DE pedig a 601-700. helyet szerezte meg. A szegedi egyetem és a Corvinus ezzel az eredménnyel javított az eddigi helyzetén, míg az ELTE számára visszalépés az elért hely.

A Quacquarelli Symonds júliusban is kiadott egy tematikus rangsort, melynek alapján a Közép-európai Egyetem (CEU) került a legjobbak közé a filozófia, szociológia, politikatudomány és nemzetközi tanulmányok képzésekkel. A lista élén minden évben amerikai és brit egyetemek állnak, az első helyen most először a Massachusetts Institute of Technology (MIT) áll.

A QS Quacquarelli Symonds cég 2004 óta készíti el évente a felsőoktatási intézmények világrangsorát, amelyet egyebek mellett az oktatók és a hallgatók aránya, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, valamint a külföldi hallgatók és oktatók száma alapján állítanak össze.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
4 Sigmoid 2012. szeptember 12. 15:12

@Fejes László (nyest.hu): Hát valamiféle választ ad ugyan, de kicsit randomnak tűnnek az eredmények az első 20-30 alatt. :)

3 Fejes László (nyest.hu) 2012. szeptember 12. 14:20

@Sigmoid: „Tulajdonképp mi alapján készülnek ezek a rangsorok?”

Ez most komoly kérdés? Az utolsó bekezdés nem ad kielégítő választ?

2 El Vaquero 2012. szeptember 12. 13:56

Nem tudom mi alapján született, de egy vicc az egész. Főleg, hogy az SZTE megelőzte a ELTÉ-t.

1 Sigmoid 2012. szeptember 12. 13:22

Tulajdonképp mi alapján készülnek ezek a rangsorok?

A publikált cikkek száma? Az alumnusok várható jövedelme? A vécék tisztasága?

Információ
X