nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nagy versmondás Budapesten

Több száz pedagógus, pedagógusjelölt és diák részvételével rendezik meg csütörtökön a Nagy Versmondást az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanító- és Óvóképző Karán (TÓK) Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából Budapesten.

MTI | 2013. május 30.
|  

A résztvevők Weöres Sándor Valse triste című versének elmondásával csatlakoznak a költő születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév programsorozatához. A részvételi szándékot az intézmény honlapján kérik jelezni – közölték a szervezők az MTI-vel.

A 12 legszebb magyar vers című kezdeményezést és ezen belül a Nagy Versmondást 2008-ban indította útjára Fűzfa Balázs irodalomtörténész, tankönyvszerző és Jordán Tamás Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas színművész, rendező. A programsorozat célja felhívni a figyelmet a magyar líra gyöngyszemeire, valamint „kísérletet tenni a magyar irodalmi kánon 12 remekművének újraértésére és újraértelmezésére”.

Emellett a szervezők nem titkolt szándéka, hogy – mint írták – a résztvevők kulturális élményben gazdagodjanak, az együttes versmondással visszataláljanak az irodalom gyökereihez, ősi formáihoz, a líra szellemi-lelki többletet nyújtó mivoltának megtapasztalásához.

A 12 legszebbnek megválasztott magyar vers: Szeptember végén, Apokrif, Szondi két apródja, Esti kérdés, Levél a hitveshez, Hajnali részegség, Ki viszi át a Szerelmet, Kocsi-út az éjszakában, A közelítő tél, A vén cigány, Eszmélet, Valse triste.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X