nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Muszlim valóságshow az Államokból

All Amercian Muslim címmel (Ízig-vérig amerikai muszlim) címmel reality sorozatot indít útjára ősztől az amerikai TLC kábelcsatorna – közölte vasárnap a CNN.

MTI | 2011. július 25.
|  

A novemberben debütáló sorozat öt család életét követi majd, amelyek a mohamedánok által egyik legsűrűbben lakott amerikai régió, a Michigan állambeli Dearborn környékén élnek.

„Megmutatjuk majd, hogy ezek a különböző hátterű családok hogyan elegyítik értékeiket és hagyományaikat az amerikai hétköznapok életével” – jelentette ki Amy Winter, a TLC vezérigazgatója. Készítői szerint a sorozat olyan képet tár majd a nézők elé, amely nem egy esetben ellentétes a muszlimokról kialakult sztereotípiákkal.

A szereplők között lesz egy egymáshoz szoroson kötődő nővérpár, akik közül az egyik viseli a hagyományos muszlim fejkendőt, a másik viszont testékszerekkel és tetoválásokkal díszítette magát és egy katolikusnak született ír felesége, aki át akar térni az iszlám hitre. A TLC közleménye szerint megjelenik egy olyan karakter is, aki az egyik nagy amerikai autógyártó tanácsadója, és egyensúlyba próbálja hozni a munkáját azzal, hogy egy modern muszlim család feje.

A CNN és az Opinion Research Corporation egy idén közzétett felmérése szerint az amerikaiak 46 százaléka viszonyul pozitívan a muszlimokhoz, 26 százalékuk pedig elfordul tőlük. Ez erősödő szimpátiát jelez a 2011. szeptember 11-i terrortámadások után; a 2002-ben elvégzett hasonló közvélemény-kutatás ugyanis még azt mutatta ki, hogy a megkérdezetteknek csak 39 százaléka volt kedvező véleménnyel a mohamedánokról.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Pesta 2011. július 26. 09:17

2011. szeptember 11-i terrortámadások? Szép kis jubileum lesz. :)

1 prezzey 2011. július 26. 04:46

Ha már valóságshow, Malajziában vannak tehetségkutatók imámoknak, szerintem az még érdekesebb. Muszlim Megasztár! Az Imam Muda-ból már két szezon volt:

www.youtube.com/watch?v=ytnqEx5_8U8

És most indul a női változat, a Solehah:

www.reuters.com/article/2011/06/18/us-malaysia-islam-idUSTRE75H0RP20

fotowarung.net/?p=2961

(Azt hittem, a "mohamedán"-ról végre leszokott a magyar sajtó, vagy ekkora úr a szóismétlés? :X )

Információ
X