nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Még nézhető A muszlimok ártatlansága

Líbiából, Egyiptomból, Szaúd-Arábiából, Indiából és Indonéziából nem lehet megnézni A muszlimok ártatlanságának előzetesét, de az az Egyesült Államokból igen.

MTI | 2012. szeptember 21.
|  

Egy Los Angeles-i bíró csütörtökön elutasította, hogy a muszlim világban erőszakos tiltakozásokat kiváltott iszlámellenes film bemutatójának eltávolítására utasítsa a YoutTube videómegosztót. Luis Lavin bíró részben arra hivatkozva utasította el a filmben szereplő Cindy Lee Garcia színésznő keresetét, hogy az amatőr produkciót jegyző és ismeretlen helyen tartózkodó Nakoula Basseley Nakoulát nem tudta kiértesíteni a tárgyalásról.

Garcia az állítja, hogy mind őt, mind a családját megfenyegették amiatt, hogy feltűnik az Innocence of Muslims (A muszlimok ártatlansága) című filmnek a YouTube-ra feltöltött, 14 perces előzetesében. A színésznő szerint Nakoula nem árulta el, hogy a film Mohamedről szól, mint ahogy azt sem, hogy az iszlámellenes élű. Lavin bíró az elutasítás indoklásában arra is rámutatott, hogy egy vonatkozó szövetségi törvény mentesíti a harmadik felet attól, hogy felelősségre lehessen vonni az ellenőrzése alatt álló tartalomért.


A YouTube tulajdonosa, a Google egyébként blokkolta az előzetesnek a Líbiából, Egyiptomból, Szaúd-Arábiából, Indiából és Indonéziából való hozzáférhetőségét, de az az Egyesült Államokból továbbra is szabadon megtekinthető. A film miatt az iszlám világ csaknem 20 országában törtek ki tiltakozások. A kelet-líbiai Bengáziban az Egyesült Államok konzulátusa ellen terrortámadást hajtottak végre, amelynek következtében Chris Stevens nagykövet és három másik amerikai hivatalos személy életét vesztette.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X