nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mellbedobással nyer a Facebookon lógás

Közösségi oldalakon való kapcsolattartásra használják online töltött idejük legnagyobb részét az internetezők - derült ki egy nemzetközi tanulmányból.

MTI | 2010. október 12.
|  

Világszinten átlagosan 4,6 órát töltenek el hetente a netezők közösségi oldalakon ismerősök keresésével, tartalmak megosztásával és üzenetek küldésével – közölte a TNS Infratest piackutató cég hétfőn Bielefeldben egy nemzetközi tanulmány eredményeire hivatkozva.

Átlagosan heti 4,4 órával a legkedvesebb online tevékenységek között az e-mailek írása szerepel a második helyen, mögötte pedig 3,9 órával az egyéni érdeklődést kiszolgáló, illetve a hobbival foglalkozó oldalak látogatása végzett.

Bár az e-mailezés csak a második helyen végzett, a tanulmány szerint mégis ez a legfontosabb napi internetes alkalmazás: az internetes felhasználók 72 százaléka ír vagy olvas minden nap mailt.

A felmérés során megkérdezettek 55 százaléka naponta internetes hírportálokon szerzi értesüléseit a nagyvilág eseményeiről. 46 százalékuk jelentkezik be a minden nap a Facebookra, a MySpace-re, vagy a német StudiVZ-re, vagy egyéni érdeklődés alapján a különböző tematikus oldalakra.

A TNS Infratest a tanulmány elkészítéséhez világszerte 46 országban, összesen ötvenezer felhasználót kérdezett meg, ezzel saját adatai szerint lefedte az internetezők közösségének 88 százalékát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X