nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Cameron letiltaná a Twittert és a Facebookot?

David Cameron határozottan és keményen lépett fel a közösségi oldalak és a védett kommunikációs csatornák ellen, őket is hibáztatja a zavargások miatt.

nyest.hu | 2011. augusztus 15.
|  

A híradások szerint a britanniai zavargárok idején megnőtt a Facebook- és Twitter-bejegyzések száma, nehéz azonban eldönteni, ezek közül mennyi volt a puszta eseménybeszámoló, és mennyi a tanúskodik a rendbontók szerveződéséről. Ennek ellenére a brit miniszterelnök felvetette, hogy szükség esetén blokkolni kellene a közösségi oldalakat.

Ugyanakkor bizonyos közösségi oldalakat a hatóságok is használnak. Így például a Flickr képmegosztón tettek közzé biztonsági kamerák által készített képeket, és a lakosság segítségét kérték a képen látható elkövetők azonosításához.

További részletek az IT Cafén.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Pesta 2011. augusztus 15. 17:34

Akkora süke-bóka politikus ez is, mint a mieink... a közösségi oldalak épphogy segítenek a hatóságoknak is a nyomkövetésben. Illetve ahogy a cikk is utal rá, a hatóságok is használják őket, többek között a zavargások idején is a Twitteren cáfolták a terjengő rémhíreket. A politikusok mindig csak futnak az események után.

2 bibi 2011. augusztus 15. 16:20

A a twitter és a Facebook talán az iráni zavargásokban játszott először komoly politikai szerepet. Azóta több állam rajtuk tartja a szemét, hol pedofil-, hol pedig zavargás-ügyekben.

1 doncsecz 2011. augusztus 15. 15:54

Ja, előbb kellett volna kapcsolni, meg már a bevándorlásnál, meg a munkahelyteremtésnél, meg a többinél, nem most.

Információ
X