nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megújulnak a kárpátaljai magyar iskolák

Hetven kárpátaljai iskolában cserélnek nyílászárókat, a megújulást a magyar kormány összesen egymillió dollárral támogatja, melynek a felét már át is utalta. A kárpátaljai megyei tanács ugyancsak egymillió dolláros támogatást nyújt a projekthez.

Edupress | 2012. július 27.
|  

Az Ungváron működő Drugeth gimnázium igazgatója elmondta: télen a gyerekek alig 10 fokban tanulnak, olyan rossz állapotban vannak az ajtók és az ablakok, hogy nem tartják bent a meleget. Az iskola négy éve jutott hozzá a 40 éves épülethez, nagyobb mértékű felújítás nem volt az utóbbi évtizedekben. Most 40 fűtőtestet, 94 ablakot és két ajtót szeretnének kicserélni.

Az Európai Unió Keleti Partnerség Programjának keretében Németh Zsolt külügyi államtitkár és Ivan Baloga, a Kárpátaljai megyei tanács elnöke idén márciusban kötött megállapodást a támogatásról. Az első részlet megérkezett, így a szerződések megkötése után megkezdődhet a munka is. Kárpátalján 100 magyar oktatási intézmény van, a legtöbb régóta felújításra szorul. A most átutalt félmillió dollárból 70 intézmény tatarozását kezdik el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 lhi 2012. július 29. 09:27

Nem sajnálom tőlük (és a magyar állam viszonylag rendszeresen is nyújt ilyen támogatásokat, pl. digitális táblákra és hasonló technikai felszerelésekre), de örülnék, ha a magyarországi hátrányos helyzetű iskoláknak is ilyen nagyságrendben jutna pénz.

Információ
X