nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megdöntené a Facebook egyeduralmát egy muszlim közösségi oldal

Salamworld (Helló, világ!) néven muszlim közösségi oldalt indít befolyásos üzletemberek egy csoportja Isztambulban, a honlap célja, hogy a Facebook egyeduralmát megdöntve a legnépszerűbb közösségi hálóvá váljon az iszlám világon belül – írta honlapján a Hürriyet című török napilap.

MTI | 2011. november 15.
|  

A Salamworld 15 nyelven – köztük törökül, arabul, angolul, franciául, oroszul, perzsául és kurdul – lenne elérhető, és a többi közt Kairóban, Londonban, Moszkvában, Dubajban, New Yorkban, valamint a legtöbb muszlim lakossal rendelkező Indonéziában nyitna irodát. Az oldal mottója: Semmi politika, semmi tilalom, semmi korlát.

A Salamworld orosz és török üzletemberek tulajdona, akik 15 millió dollárból indítják el a honlapot, majd a következő két évben további 40 millió dollárt fektetnek fejlesztésekbe. A projektben a világ minden tájáról – Németország, Azerbajdzsán, India, Pakisztán – származó önkéntesek vesznek részt.

A honlap készítőinek célja, hogy az oldal 3 éven belül elérje a 100 millió felhasználót, és megpróbálja egybeolvasztani a modern iszlám közösséget. A célközönségbe fiatalok, értelmiségiek és az iszlámra kíváncsi nem muszlimok tartoznak. Az interneten eddig mintegy 100 ezren jelezték érdeklődésüket a közösségi háló iránt, amely gőzerővel készül a jövő áprilisi nyitásra. Az oldalon különféle könyvek, leckék, iszlám enciklopédia, játékok és videók várják majd az érdeklődőket.

A Salamworld azért nem mulasztotta el, hogy regisztráljon legfőbb riválisának, a több mint 600 millió felhasználóval rendelkező Facebooknak az oldalán, ahol egyelőre csekély érdeklődés – mindössze 11 lájk – kíséri tevékenységét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 ppeli.geo 2011. november 15. 16:24

@scasc: A hírek többsége nem említi a nyelveket név szerint, de egy igen (www.habermonitor.com/en/haber/detay/73522/wwwsalamworldcom-the-islam)

az első fázisban: törökül, arabul, angolul, franciául, oroszul és perzsául (a kurdot itt nem említik)

később: azeri, üzbég, kazak (dialketusok?)

továbbá maláj, kínai, pastu, bengáli és kurd

(a 15. nyelv a jordán?, az indonéz hiányzik a listáról...)

1 scasc 2011. november 15. 15:16

"A Salamworld 15 nyelven – köztük törökül, arabul, angolul, franciául, oroszul, perzsául és kurdul – lenne elérhető, és a többi közt Kairóban, Londonban, Moszkvában, Dubajban, New Yorkban, valamint a legtöbb muszlim lakossal rendelkező Indonéziában nyitna irodát. Az oldal mottója: Semmi politika, semmi tilalom, semmi korlát."

Érdekes politika. Indonéziában nyitnak irodát, mert felismerték, hogy a legnépesebb muszlim nemzet, de bahasa indonesia fordítás nem készül? Vagy a nem felsorolt nyolc nyelv közül való? Akkor meg érdekes, hogy a következő mondat tükrében pont ezt hagyta ki a cikkíró.

Információ
X