nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Indiában letiltják a vallásellenes tartalmakat a Facebookról

Egy delhi bíróság arra kötelezett 22 közösségi weboldalt, hogy hat héten belül távolítsa el felületéről a vallásellenes és antiszociális tartalmakat - adta hírül hétfőn a MailOnline című brit hírportál.

MTI | 2012. január 3.
|  

A bíróság szombaton rendelte el, hogy a szóban forgó közösségi oldalak – a többi közt a Facebook, a Yahoo és a Microsoft – február 6-ig töröljék a kifogásolható s egyben gyalázó tartalmakat. A kérelmet egy Ajdzsad Arsad Kaszmi nevű mufti nyújtotta be, aki a világhálón keringő vallásellenes tartalmaktól igyekszik megtisztítani a weboldalakat. Kaszmi kifogásolta például, hogy egyes képek hindu isteneket, Mohamed prófétát és további vallási alakokat gyaláznak.

Az utasítás súlyos kérdéseket vet fel a cenzúrával és a szólásszabadsággal kapcsolatban, illetve hogy a felhasználók bejegyzéseit és véleményeit miként fogják szerkeszteni. A döntés azt követően született, hogy Kapil Szibal informatikáért felelős miniszter a közelmúltban vállalatvezetőkkel kezdett tárgyalásokat a sértő tartalmak közlésével kapcsolatban. A miniszter ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy nem célja a szólásszabadság elfojtása, hanem az esetleges „gyújtó” tartalmak elfedése.

Manmohan Szingh indiai kormányfő hétfőn úgy fogalmazott, hogy semmilyen külső ellenőrzés nem nehezedhet a médiára.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X