nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megalakult a Budapesti Egyetemi Fórum

Megalakult a Budapesti Egyetemi Fórum, az erről szóló közös nyilatkozatot a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szent István Egyetem rektora írta alá.

MTI | 2012. november 9.
|  

A Budapesti Egyetemi Fórum tagjai közös stratégiát alkotnak majd a nemzetközi megjelenés, a K+F nagyprojektek és az ingatlanok kihasználása területén, ösztönzik a képzési együttműködéseket és közösen véleményezik a felsőoktatás-politika irányait is. A Budapesti Egyetemi Fórum az önálló, integritásukat megőrző intézmények közötti együttműködések rendszerszerűvé fejlesztéséhez kínál kereteket – olvasható az ELTE által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A megállapodás szerint a magyar felsőoktatás átalakulási folyamatában a döntéshozók és az egyetemek közös felelőssége, hogy olyan megoldásokat találjanak, amelyek csökkentik a forráskivonás kárait, és javítják a felsőfokú oktatás és kutatás minőségét. Mezey Barna, az ELTE rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke a közlés szerint a közös gondolkodás és az összehangolt stratégiák kialakításának fontosságát hangsúlyozta.

Földrajzi elhelyezkedésük okán a fővárosi egyetemek jelentős része elesik az uniós pályázati lehetőségek nagy részétől. Ezért a régió önkormányzataival közös fellépést kezdeményeznek az egyetemi tudásvagyon megőrzése és hasznosítása érdekében – olvasható a közleményben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X