nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Már csak regisztrálva lehet mobilozni Kínában

A csalások és visszaélések megelőzése érdekében Kínában is már csak eredeti névvel lehet mobiltelefon-szolgáltatást igényelni

MTI | 2010. szeptember 3.
|  

Becslések szerint több mint 300 millió ember használ mobilt regisztráció nélkül – jelentette a kínai média csütörtökön.

A szeptember elsejétől életbe lépett rendelkezést két szakaszban hajtják végre: az első már megkezdődött, mivel ettől a hónaptól kezdve a SIM-kártya vásárlóinak be kell mutatniuk személyazonossági okmányukat, míg az élő számmal rendelkező, de eddig nem regisztráltak nyilvántartásba vételére három évet szánnak – derül ki a szaktárca közleményéből.

Ez azt jelenti, hogy a már névtelenül számmal rendelkezők továbbra is használhatják készülékeiket, de a szolgáltatók előbb-utóbb – az előfizetés megújításánál, feltöltésekkor – kérni fogják a azonosításhoz szükséges adatokat. Külföldieknek útlevelük felmutatására van szükség az előfizetés aktiválásához.

Kínában a mobiltelefon-használók száma az év közepén haladta meg a 800 milliót. Egyes becslések szerint az országban több mint 320 millióan rendelkeznek olyan feltöltőkártyás mobil-előfizetéssel, amelyet személyazonosító igazolvány nélkül vásároltak.

Hírek szerint a felhasználókat – egyebek mellett – kedvezményes tarifákkal igyekeznek majd rávenni a mielőbbi regisztrációra.

Pekingben eddig trafikokban, az utcai újságárus standokon is lehetett SIM-kártyát vásárolni, de a hatóságok utasítására az új értékesítési szabályok ismertetéséig egy ideig nem lesz erre lehetőség.

Kínában rendkívül gyakori a kéretlen SMS-hirdetés, nem ritka az sem, hogy telefoncsörgés nélkül érkezik hívás, és csak a szám visszahívásakor derül ki, hogy a hívó csupán eladni szeretne valamint.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X