nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az első három hét ingyenes
3D-s televíziócsatornát indít Kína

2012. január 1-től 3D-s televíziócsatorna indul Kínában – erősítette meg a korábbi híreket az állami rádió, film és televízió főhivatal (SARFT). Várhatóan a londoni olimpia is szerepel majd a műsoron.

MTI | 2011. december 28.
|  

Az adó három hétig kísérleti jelleggel működik, s a január végi kínai tavaszi újévtől már teljes kapacitással, hivatalosan is megkezdi a sugárzást. „A 3D-s televíziócsatorna kísérleti elindítása a kínai televízió történelmének és fejlődésének egyik mérföldköve, annak jelképe, hogy a szektor szorosan követi a globális trendeket” – fogalmazott a SARFT közleményében.

A műholdas csatorna délelőtt fél 11-től éjfélig szolgál majd műsorokkal, a tartalmat a kínai központi televízió, a CCTV, a pekingi, a sanghaji, a tiencsini (Tianjin), a sencseni (Shenzhen) városok és a Csiangszu (Jiangsu) tartománybeli televízióállomások készítik. Többek közt animációs filmek, sportközvetítések, dokumentumfilmek, szappanoperák és egyéb szórakoztató műsorok sugárzását tervezik, de a kínai közönség jövőre akár nagyobb eseményeket, így a CCTV újévi gáláját vagy a 2012-es londoni olimpiát is három dimenzióban élvezheti majd. Hogy mindez mennyibe kerül egy háztartás számára, egyelőre nem lehet tudni, a próbaidőszak alatt ugyanis maga az adás ingyenes.

A 3D-s televíziócsatornák egye inkább elterjedtek a világban: az Egyesült Államokban és Európában több adó is kifejezetten a 3D-s tartalomra specializálódott, az ázsiai térségben Japán, India és Dél-Korea rendelkezik ilyen csatornával.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X