nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jön a 4G – Kínában!

Két kelet-kínai városban negyedik generációs (4G) üzleti célú vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltatást helyeztek üzembe, ez új korszakot nyit a nagy sebességű mobilinternet világában Kínában – jelentette a kínai média.

MTI | 2013. február 7.
|  

A Csöcsiang tartományi Hangcsou és Vencsou városban 500 jüan (17 ezer forint) befizetése ellenében lehet csatlakozni a China Mobile, az ország legnagyobb szolgáltatója hálózatához. Ningpo város lakói pedig kezdeményezhetik csatlakozásukat a kísérlethez. A vállalat a TD-LTE technológiát, a nemzetközi szabványok egyikét alkalmazza 4G hálózatához, amely – a híradások szerint – tízszer gyorsabb elődjénél, a 3G-nél.

A beszámoló példaként említi, hogy a 4G használói egy 10 megabájtos szoftvert két másodperc alatt, míg például egy 2 gigabájtos HD filmet néhány perc alatt tölthetnek le. A több mint 700 millió előfizetővel rendelkező China Mobile kísérleti hálózatát 2011-ben kezdte kiépíteni több kínai városban, köztük Hangcsouban. Csöcsiang székhelyén 2400 4G bázisállomás található, amellyel 500 négyzetkilométernyi területet fednek le.

Korábbi híradások szerint a hálózat kiépítésének részeként 13 városban 20 ezer bázisállomás létrehozásán dolgoznak. A francia távközlési berendezéseket gyártó Alcatel-Lucent ezekből 3000 felállítására szerződött Sanghajban, Nankingban és Csingtaóban. Azt követően, hogy a hálózatot várhatóan a közeljövőben 100 várossal bővítik, további, körülbelül 200 ezer bázisállomásra lesz szükség.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X