nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyarul is elérhető lesz a Twitter

A napokban bővítette a Twitter támogatott nyelvei körét, de úgy tűnik, nem tud leállni: ezúttal öt új nyelven lesz elérhető, köztük magyarul is.

nyest.hu | 2011. szeptember 16.
|  

A közösségi oldal ugyan még csak a napokban jelentette be, hogy kínaiul is lehet majd mikroblogolni, ezt az újítást már meg is valósították, sőt tovább bővítették a nyelvek körét. Szeptember 14-től ugyanis a hagyományos és az egyszerűsített kínain kívül a hindi, filippínó, tagalog és maláj nyelvet is támogatja az oldal, az Ázsiában élő felhasználók nagy örömére.

De nemsokára mi is örülhetünk, ugyanis a Twitter bejelentése szerint hamarosan elkészül az oldal magyar nyelvű fordítása is a finnel, a dánnal, a norvéggal, a svéddel és a lengyellel együtt.

Az általunk kívánt nyelvet a beállítások (angolul settings) oldalon a legördülő menüből választhatjuk ki. Jelenleg 17 nyelv áll rendelkezésre.

Forrás

SGentrepreneurs: Twitter launches in five more languages

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 El Mexicano 2011. szeptember 19. 14:36

A Facebook spanyol felületét ellenben meglehetősen jól megcsinálták: helyesen használja az ige- és névmásragozást, és épp múltkor lepődtem meg rajta, hogy még azt is tudja, hogy az 'és' mikor "y" és mikor "e". Mondtam is, hogy ez már fejlődés! :)

2 SyP 2011. szeptember 19. 14:31

A Facebook „magyar” felülete is rémes kiméramondatokat tartalmaz.

1 El Mexicano 2011. szeptember 16. 13:13

Kíváncsi leszek, hány hiba lesz majd benne, mert a Twitter nem éppen a tökéletes működéséről híres. A spanyol változatban is mondattanilag hibás volt az egyik rendszerüzenet, az én javaslatomra javították ki; meg aztán néhány üzenet felét angolul írja ki...

Információ
X