nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Twitter már spanyolul is

Az amerikai közösségi portál megtette az első lépést a nemzetköziség felé. A spanyol után még számos nyelvre fogja lefordíttatni szolgáltatásait.

nyest.hu | 2009. november 5.
|  

A Twitter szándéka, hogy a Facebookhoz hasonlóan nemzetközi vállalkozássá fejlődjön. A fordítási stratégiát is a nagy riválistól kölcsönzi, vagyis a regisztráltak közül toboroz  önkénteseket a feladatra. A felhasználók pedig lelkesen vállalják a kihívást, legalábbis ezt bizonyítja, hogy a honlap spanyol változata alig néhány hét alatt elkészült – számol be a Softpedia.

A spanyol egyébként nem az első idegen nyelv az angolon kívül, amin a Twitter szolgáltatásai elérhetők. A honlap bő egy éve olvasható japánul is, köszönhetően annak a váratlan sikernek, amit az oldal a távolkeleti országban aratott.

A japán változat megszületése óta viszont semmilyen erőfeszítés nem történt a nemzetközivé válás érdekében. Egészen a múlt hónapig – akkor jelentette be ugyanis a vállalat, hogy szeretné elindítani a honlapot spanyol, francia, német és olasz nyelven is. E négy nyelv után a Twitter további bővítést is tervez – ám bizonyára beletelik egy időbe, míg felveheti a versenyt a Facebook 70 nyelvével.

Információ
X