nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mit üzen Obama a Twitteren?

Az amerikai elnök levelezésének szigorú szabályai vannak. Épp ezért érdekes, hogy mi volt Obama első twitteres üzenete amerikai elnökként.

MTI | 2010. január 19.
|  

Elküldte első üzenetét a Twitter közösségi portálon Barack Obama amerikai elnök, amikor felkereste az amerikai Vöröskereszt washingtoni székházát, ahol a haiti földrengéskárosultak támogatását célzó segélymunkálatokat hangolják össze.

Az amerikai elnök nejével, Michelle Obamával együtt jelent meg helyi idő szerint hétfőn a Fehér Háztól néhány háztömbnyire fekvő épületben, ahol mintegy száz alkalmazott verődött össze a neves látogató érkezésére. Obama köszönetet mondott a szervezet munkatársainak a földrengéskárosultak javára (emelt díjas) SMS-ekkel folytatott adománygyűjtő munkájukért.

Obama a székházból üzenetet küldött a Twitteren – a rövid, legfeljebb 160 karakteres üzenetek továbbítását lehetővé tévő mikroblog-szolgáltatáson –, ami így szólt: „Obama elnök és a First Lady éppen most tesz látogatást a segélyszervezet műveleti központjában”.

A vöröskereszt munkatársai pedig rögtön küldtek egy másikat, arról értesítve a netezőket: „Az utolsó üzenetet Obama elnök küldte. Ez volt az első üzenete.”

Az amerikai Vöröskereszt SMS-kampányával már dollármilliókat gyűjtött össze a földrengéskárosultak javára.

Információ
X