nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar iskolák találkozója

Öt kontinens negyven országából várnak résztvevőket a hétvégi magyar iskolák júliusi budapesti világtalálkozójára. A programra a jelentkezéseket május 7-ig lehet benyújtani.

MTI | 2012. április 10.
|  

A Balassi Intézet tájékoztatója szerint a program célja a külhoni magyar pedagógusok továbbképzése, szakmai párbeszédük elősegítése.
A résztvevőkkel közösen megpróbálják megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek felkelthetik egy harmadik vagy negyedik generációs magyar származású fiatal érdeklődését, vagy amelyek segítenek megtartani egy alig néhány éve szüleivel együtt kiköltözött gyermek kapcsolatát hazájával. Ötletekkel segítik majd a kinti közösségépítést, létrehozzák a külhoni magyar iskolák tanárainak csoportját, összekapcsolva a hazai és külhoni pedagógusokat a további szakmai kapcsolatok megerősítése érdekében.

Mint írták, a felhívással a diaszpórában és a szórványban működő magyar hétvégi és délutáni iskolák tanárait szeretnék megszólítani. A jelentkezés elbírálásakor előnyt jelent a magyar kultúrával összefüggő tevékenység és az aktív részvétel az adott ország magyar közösségének életében. A rendezvényt a Balassi Intézetben tartják július 9. és 15. között.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X