nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar diákok német dalszövegeket írnak

Budapestre érkezik csütörtökön A TE HANGOD, a Goethe Intézet modern nyelvtanulást ösztönző programja, amelynek keretében magyar diákok német dalszövegeket írnak.

MTI | 2010. október 18.
|  

Az előző három napban Győrben, Mátészalkán és Szegeden tehetik próbára nyelvtudásukat a 12 és 20 év közötti németül tanuló diákok.

Hétfőtől csütörtökig közel ezer németül tanuló diák találkozhat német és magyar zenészekkel a dalszövegíró munkacsoportokban.  2011. április 15-ig azonban a kezdeményezés honlapja segítségével otthon vagy az iskolában írt dalokkal is versenybe lehet szállni. A főnyeremény egy profi stúdiófelvétel és többnapos németországi utazás - közölte Nagy Márta, a Goethe Intézet kulturális szakreferense az MTI-vel.

A Magyarországon, Mongóliában és Argentínában párhuzamosan zajló program fővédnöke Clueso német énekes, rapper és producer, aki német zenészekkel közösen dolgozta ki a megszerzett nyelvtudás aktív használatát ösztönző zenei workshop módszerét. Ennek segítségével a tanulók gyorsan és egyszerűen össze tudnak rakni németül egy dalszöveget, majd - miután zenei elemekkel társították - énekelve vagy rappelve előadják.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X