nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Levél a kormánynak az egyházaktól

A hit- és erkölcstan oktatásával kapcsolatban megbeszéléseket kezdeményeznek a keresztény egyházak vezetői az illetékes kormányzati felelősökkel.

MTI | 2012. február 22.
|  

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa, valamint a református és evangélikus egyházak püspökei a kedden megtartott első idei tanácskozásunk határoztak arról, hogy a kezdeményezéssel közös levélben keresik meg a kormányt tájékoztatta közleményben a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-t. A találkozót az MRE elnöksége meghívására a református székházban tartották meg.


A megbeszélés keretében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével való előzetes egyeztetés alapján az egyházak képviselői megállapodtak abban, hogy keresztény-zsidó imaórát szerveznek. A tervek szerint évenként megrendezendő közös imádság részleteinek kidolgozására az egyházak a Keresztény-Zsidó Tanácsot kérik föl áll a közleményben.

Az egyházi vezetők az egyház és a kormányzat kapcsolattartásával összefüggésben jobb és átláthatóbb információáramlást kérnek és remélnek a kormányzat illetékeseitől. A megbeszélésen szó volt arról,  aggályosnak tartják azt, hogy az egyházi pályázati kiírás nyitottsága miatt gyakran az egyházak belső rendjét figyelembe nem vevő egyházi szervezetek is pályázhatnak.

A közoktatás a finanszírozása és szervezése kérdésében az egyházak vezetői egyértelműen kijelentették, hogy az általuk fenntartott oktatási intézmények kiszámítható működésében érdekeltek, és őrizni kívánják a felekezetileg elkötelezett, minőségi oktatás eredményeit.

Az egyházaknak a cigányság között végzett szolgálata különleges és előremutató példái az egyházak által elindított és fenntartott cigány szakkollégiumok, amelyek finanszírozásának megoldásával kapcsolatban az egyházi vezetők bizakodással várják az illetékes államtitkársággal való további egyeztetéseket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sigmoid 2012. február 23. 14:33

"A megbeszélésen szó volt arról, aggályosnak tartják azt, hogy az egyházi pályázati kiírás nyitottsága miatt gyakran az egyházak belső rendjét figyelembe nem vevő egyházi szervezetek is pályázhatnak."

Ez mit jelent?

Megjelent a szemem előtt Gipsz Jakab rebellis tisztelendő, aki már háromszor egymás után a Gyurcsányra szavazott, és most lesből várja, hogy lecsaphasson a magyar gyermekek lelkére.

Információ
X