nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kőrösi Csoma Sándor Napok Kovásznán

Kőrösi Csoma Sándor Napok kezdődtek szerdán a székelyföldi Kovászna városában. Az április 6-ig tartó ünnepségsorozat keretében nemzetközi tudományos konferenciát is tartanak.

MTI | 2013. április 4.
|  

A huszonnegyedik alkalommal megszervezett rendezvénysorozat fáklyás megnyitóját csütörtökön este tartják. Idén Muzsnay Ákos grafikusművész vehet át emlékérmet a szervezőktől.

A Kőrösi Csoma Sándor Napok programját a Debreceni Ady Gimnázium diákjainak, a nagykanizsai Zalagyöngye néptáncegyüttesnek és a pápai Tücsök gyermek népzenekarnak az előadása színesíti. Az ünnepség idején tartják a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum napjait is, amelyen mintegy 600 diák vesz részt. A rendezvények egy részének helyszíne a Kovászna várostól mintegy egy kilométerre lévő Csomakőrös, ahol Kőrösi Csoma Sándor született 1784-ben.

A Kőrösi Csoma Sándor Napok fénypontja az a tudományos konferencia, amelynek központi témája – minden évben – a 19. század első felében a magyarság őshazáját Közép-Ázsiában kutató Kőrösi Csoma Sándor élete és munkássága. Az idei konferencia címe: Mi a magyar? – közölte az MTI-vel szerdán Gazda József szervező. A csaknem 35 kutató részvételével megrendezendő konferencián szó lesz egyebek között Körösi Csoma életútjáról és hagyatékáról. A tudományos ülésszakon finn, japán és mongol kutatók is előadást tartanak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X