nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Helytörténeti tankönyvek készülnek

Helytörténeti tankönyvek készülnek a romániai Szatmár megye magyar diákjainak. Választható tantárgyként 2013 őszétől nyílhat lehetőség a helytörténet oktatására a gazdag történelmi múltú területen.

MTI | 2012. augusztus 9.
|  

A 2011-es, megújított román tanügyi törvény értelmében a 2012/2013-as tanévtől megnőtt a választható tantárgyak óraszáma. Ezért javasolta Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár megyei önkormányzat alelnöke, hogy a Szatmár megyei magyar tanintézményekben a megye történelmét is oktassák, és készüljön tankönyv az általános és a középiskolásoknak.

A segédtankönyvek nyomdakész anyagát a szerkesztő tanárok már április végén leadták, most zajlik a tankönyv összeállítása, és keresik a lehetőséget a nyomtatás finanszírozására. Az ehhez szükséges összeget valószínűleg pályázat útján teremtik majd elő – írja a Szatmár.ro hírportál.

A megye történelmét és földrajzát bemutató történelmi segédkönyvek anyagát szatmári pedagógusok gyűjtötték össze, hogy a magyar diákok jobban megismerjék megyéjük híres szülötteit és történelmi eseményeit.

A szeptemberben kezdődő tanévben fakultatívan választható tantárgyak listáját már összeállították, így legkorábban a 2013/2014-es tanévben kezdődhet meg Szatmár megye történelmének tanítása.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 doncsecz 2012. augusztus 9. 19:03

Ilyet be lehetne nálunk is vezetni, sőt nem választhatónak kellene lennie, hanem be kellene építeni a történelem tantárgyba. Egyetemes történelmet nem elég tanítani, helytörténetet is kell, ez még inkább elmélyítheti az ifjakban a nemzethez, lakóhelyhez való kötődést és érdekesebb is sokszor mint az egyetemes.

Információ
X