nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kolozsvári anyanyelvi verseny

Kelemen Hunor romániai kulturális és örökségvédelmi miniszter jelenlétében pénteken Kolozsváron megkezdődött és az egész hétvégén zajlott a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalmi verseny romániai országos döntője.

MTI | 2012. április 2.
|  

A kolozsvári Egyetemiek Háza dísztermébe Románia 18 megyéjéből érkeztek a megyei szakaszok győztesei. A tantárgyversenyt 42. alkalommal szervezték meg a romániai magyar középiskolás diákok számára. Az összesen 144, ötödik és tizenkettedik osztály közötti diákot 36 magyartanár kísérte el a döntőre. A rendezvény a szervezők szándéka szerint nemcsak a verseny izgalmát, hanem a Kolozsvár kulturális értékeivel ismerkedést és kikapcsolódást is biztosít Erdély legjobb magyar irodalmár diákjai számára.

Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a megnyitón hangsúlyozta: biztosan sokan ülnek a teremben olyanok, „akikről hallani fogunk még az elkövetkezőkben”. A miniszter szerint az erdélyi magyaroknak kétszeresen fontos ez a verseny, mert szakemberként és magyar emberként is jónak kell lenniük.

„A nyelv és az irodalom hozzátartozik az életünkhöz, ez identitásunk alapja, elválaszthatatlan tőlünk” – ecsetelte a miniszter.

László Attila, Kolozsvár alpolgármestere és Péter Tünde Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettes is kiemelte: azért is fontos a verseny helyszíne, mert a versenyzők jelentős hányada hamarosan Kolozsváron folytathatja egyetemi tanulmányait.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X