nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bevezetik a délutáni iskolát

Délután fog kezdődni a tanítás egy brit magániskolában, mivel a kamaszok számára élettanilag nem előnyös a korán kelés.

nyest.hu | 2014. június 4.
|  

Egy nagy-britanniai magániskolában délután fél 2-től este 7-ig tart majd a tanítás a kamaszoknak. Nekik ugyanis „biológiailag” nehezükre esik a korán kelés – számolt be nemrégiben a változásról a The Guardian.

A változtatás az ottani hatodik osztályosokra érvényes, akiknek „biológiai tulajdonságuk, hogy később fekszenek le, és nehezükre esik reggel fölkelni”. Az iskola vezetői és tanárai abban bíznak, hogy a változtatás jó hatással lesz a tinédzserekre. Remélik, hogy azzal, hogy a tanulóknak nem kell reggel 9-re iskolába menniük, viszont bent lesznek este 7-ig, sikerül jobban kihasználniuk az aktív idejüket, és így sok stressztől szabadítják meg őket. A délutáni iskola másik nagy előnye az lesz számukra, hogy így kikerülhetik a legnagyobb reggeli dugókat.

„Ma már egyre több tudományos kutatás is bizonyítja azt, amit a tanárok és a szülők jó régen tudnak. A kamaszok tényleg nem alszanak eleget hét közben, ez pedig kihatással van az iskolai teljesítményükre, a kognitív fejlődésükre és a mentális és fizikai állapotukra, egészségükre is” – mondta el Guy Holloway, a változást bevezető iskola igazgatója.

Bevezetik a délutáni iskolát
Forrás: Wikimedia Commons / enixii / CC BY 2.0

A most 15 éves Gabriel Purcell-Davis lesz az egyik első, aki kipróbálhatja a délutáni iskolát; ő így nyilatkozott: „Az ágyamban szeretnék fölébredni, és nem a matekórámon”. Az iskola szóvivője szerint a szülők tudják, mennyire nehéz feladat valamiféle napirendet kialakítani kamaszkorban a gyerekek számára. Remélik azonban, hogy a délutáni tanítás bevezetésével sikerül hatékonyabban kihasználni a kamaszok idejét, és ezzel csökkenthetik a tinédzserek stressz-szintjét.

Forrás

Sixth form cancels all morning lessons to help sleepy students

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 SzabírHunOgur 2014. június 19. 18:45

Ez egy faszság aki 21 kor fekszik vihorászva ébred 5 kor.

űA lényeg a 8 óra alvás.

Információ
X