nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Könyv az Európai Unióról

Egy új könyv segít eligazodni az unióval kapcsolatos személy- és intézménynevek, tények, állítások és kérdések között.

MTI | 2013. január 17.
|  

Kérdések és válaszok címmel új, ismeretterjesztő sorozatot indít a Napvilág Kiadó, az első kötet az Európai Unió működését igyekszik bemutatni. A kiadó az MTI érdeklődésére közölte, a könyv szerzői Boros László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karának tanára, valamint Hajdú Nóra, Szabó Mátyás és Szentgyörgyi József, az ELTE oktatói. Hangsúlyozták, a kötet szerzői úgy gondolják, hogy bár az emberek sokat tudnak az EU-ról, ismereteik „meglehetősen rendezetlenek”. Ezért a könyvvel szeretnének segíteni, hogy könnyebben eligazodjanak az unióval kapcsolatos személy- és intézménynevek, tények, állítások és kérdések között – fogalmaztak.

Kiemelték, a Kérdések és válaszok az Európai Unióról című könyv célja, hogy széles körben megismertesse az érdeklődőkkel – akik egyúttal az Európai Unió polgárai is – az integráció működésének, felépítésének legérdekesebb elemeit, és közérthető válaszokat adjon a mindennapokban és a médiában rendszeresen felbukkanó kérdésekre és kételyekre. A kötet felteszi és megválaszolja a gyakran szakmailag és politikailag egyaránt vitás kérdéseket. Hozzátették, a könyvben tematikus bontásban találhatóak a kérdések, a rájuk adott válaszok terjedelme fél és másfél oldal közötti.

A kötetet szerdán mutatja be a budapesti Európa Pontban Kovács László volt uniós biztos, korábbi külügyminiszter, Blahó Miklós újságíró, a Népszabadság egykori brüsszeli tudósítója és Boros László egyetemi tanár, a kötet szerkesztője és egyik szerzője. A kiadó tervei szerint a sorozat további kötetei a cigánysággal, valamint a jobb- és baloldali ideológiákkal foglalkoznak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X