nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Könnyebb lesz németet tanítani

A nevelőknek és a pedagógusoknak eddig otthon, egyénileg kellett tananyagokat készíteniük.

MTI | 2015. január 18.
|  

Hiánypótló tananyagok és taneszközök készültek a német nemzetiségi oktatáshoz és neveléshez, a nyelvkönyvek, munkafüzetek és egyebek mellett digitális anyagok összeállításáról szóló projekt záróeseményét kedden tartották a baranyai megyeszékhelyen. Englenderné Hock Ibolya, a Koch Valéria Iskolaközpont igazgatója az MTI-nek elmondta: a mintegy 200 millió forint európai uniós pályázati támogatásból finanszírozott fejlesztésnek köszönhetően ősztől a német nemzetiségi oktatási és nevelési intézmények úgy tudnak megfelelni az új kerettantervnek, hogy a nevelőknek és a pedagógusoknak otthon, egyénileg kellene tananyagokat készíteniük. Korábban ugyanis erre kényszerültek. Hozzátette: a projekt másik nagy előnye, hogy az érdekes, modern tananyagok megkönnyítik az ismeretek megszerzését a német nemzetiségi nevelésben, oktatásban érintett több mint félezer hazai intézménybe járó gyerekeknek.

A több mint hatvan új, illetve átdolgozott tananyag között van némettankönyv kétnyelvű, valamint nyelvoktató iskoláknak; irodalom- és földrajztankönyv; drámapedagógiai oktatást segítő tananyag; német földrajz-, történelem-, irodalom-, valamint hon- és népismereti atlasz; óvodai nevelést segítő CD és fogalomgyűjtemény. Mindez a köznevelésben tanító, dolgozó óvónők, pedagógusok és mások mellett a Pécsi Tudományegyetem oktatóinak munkáját dicséri – emelte ki.

Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke az új tananyagok készítését a magyarországi német iskolaügy eddigi legnagyobb szellemi befektetésének nevezte. Örömének adott hangot, hogy emellett infrastrukturális beruházások is segítik az oktatást. Példaként hozta fel a Koch Valéria Iskolaközpontot, ahol a közelmúltban mintegy 600 millió forint értékű fejlesztést valósítottak meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X