nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kölcsönmacska karácsonyra

Barátságos menhelyi kutyákat és macskákat juttat el december folyamán a Rex Kutyaotthon Alapítvány azokhoz, akik az ünnepeket szívesen töltenék el szeretetéhes négylábú társaságában.

MTI | 2012. december 10.
|  

A budapesti alapítvány, amely Magyarország egyik legismertebb állatvédő szervezete, gondoskodik az ünnepekre befogadott állatok ellátásáról és szállításáról is. A kezdeményezés célja, hogy a szeretet ünnepén menhelyi állatok segítségével örömet csempésszenek magányos emberek életébe – közli a szervezet az MTI-hez a hétvégén eljuttatott közleményében.

Mint írják, az akcióval egyúttal szeretnének lehetőséget adni a menhelyre került felnőtt kutyáknak és macskáknak, hogy – legalább a szeretet ünnepén  otthonra leljenek. A tapasztalatok szerint a felnőtt állatoknak kevesebb esélyük van az örökbefogadásra annak ellenére, hogy többnyire jól szocializáltak, sőt sokan közülük kiképzésben is részesültek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan meghirdetett Négylábú szeretetfutár akció keretében több tucat kutyát és macskát terveznek kihelyezni ideiglenes befogadókhoz. A pótgazdiknak csupán szeretetről kell gondoskodniuk, mert az alapítvány vállalja a kihelyezett állatok teljes ellátását, sőt  igény esetén  a szállításról is gondoskodik, de a tapasztalatok szerint az esetek felében a visszaút már elmarad.

Az idén 20 esztendős Rex Alapítvány az elmúlt két évtizedben  saját adatai szerint  több mint 15 ezer állatot mentett meg, közel 10 ezer házikedvencnek talált szerető gazdát, és diákok generációival ismertette meg a felelős állattartás alapjait.

Az alapítvány munkatársai e-mailben (gazdikereso@rex.hu), telefonon (230-4080, 435-0533) vagy személyesen (az újpesti Állatszigeten) várják a karácsonyi pótgazdik jelentkezését.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X