nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ismertesse meg Örkényt!

Művészeti pályázatot hirdet 14 és 30 év közötti fiataloknak Örkény István életművének tágabb körben történő megismertetése és népszerűsítése céljából a Hungarofest Nonprofit Kft.

MTI | 2012. június 22.
|  

Idén ünnepli a magyar irodalom Örkény István születésének századik évfordulóját. Az emlékév tiszteletére a Hungarofest felkarolta a Salver Productions Kft. kezdeményezését, és művészeti pályázatot hirdet, hogy minél több fórumon, formabontó módon mutassa be Örkény jellegzetes stílusát, az életmű frissességét és értékeit  tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a lebonyolításban szakmai partnerként részt vevő Design Terminál.

A kiírásra minden olyan kulturális, művészeti alkotással lehet pályázni, amely egy adott művészeti ágat képvisel (fotóművészet, filmművészet, grafika) vagy akár a művészeti ágak közötti választóvonalak elmosódását szemlélteti, legyen szó képzőművészetről, iparművészetről, népművészetről, illetve mindezek audiovizuális megjelenítéséről.

Minden 14. életévét betöltött, 30 évnél nem idősebb magyar állampolgár pályázhat újonnan elkészített saját művészeti alkotásával. Kategóriánként legfeljebb két alkotással lehet nevezni. A pályaműveket július 15-ig várják, az eredményhirdetést július második felében tartják meg.

Az értékes díjak kiosztását követően a legjobb művészeti alkotásokat a Hungarofest és a Salver Productions kiállítja.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X