nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Királyfivá válik a béka?

Ecuador esőerdeiben honos új békafajt neveztek el Károly hercegről; a Hyloscirtus princecharlesi-ről a Zootaxa folyóiratban jelent meg tanulmány.

MTI | 2012. július 6.
|  

A barna, narancssárga pettyekkel ékesített színpompás kétéltűt 2008-ban Luis A. Coloma ecuadori zoológus azonosította múzeumi preparátumok között. Egy évvel később a tudós a Cotacachi-Cayapas Nemzeti Parkba szervezett expedíció során talált néhány békát. Két fiatal egyedet fogságban nevelt fel az Amphibian Ark nemzetközi kétéltűvédelmi szervezet abban a reményben, hogy sikerül szaporítani a békákat, majd visszatelepíteni természetes élőhelyükre – olvasható a BBC hírei között.

Az Amphibian Ark kezdeményezte a béka elnevezését Károly herceg tiszteletére annak elismeréséül, hogy mennyit tesz a brit trónörökös a kétéltűek élőhelyének, az esőerdőnek a megőrzése érdekében.

Mint a szervezet szóvivője rámutatott, szokatlan, hogy valakiről neveznek el egy új fajt, de ezzel a lépéssel Károly herceg erőfeszítéseit szeretnék elismerni, aki évtizedek óta kampányol a még meglévő esőerdők megőrzése érdekében. A brit trónörökös csütörtökön highgrove-i rezidenciáján fogadta Luis A. Coloma ecuadori zoológust.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X