nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kína lesz az Apple legnagyobb piaca

Kína előbb-utóbb az Apple legnagyobb piacává fog válni – hangoztatta Tim Cook, az amerikai óriásvállalat elnök-vezérigazgatója, akivel több kínai lap is interjút közölt.

MTI | 2013. január 15.
|  

Tim Cook a Hszinhua hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy új termékekkel fog megjelenni a kelet-ázsiai országban, de nem volt hajlandó kommentálni azt a korábban elterjedt feltételezést, miszerint egy olcsóbb, az iPhone 5-re hasonlító, de más anyagok felhasználásával gyártott készüléket visz a feltörekvő piacra.

Cook a Sina hírportálnak azt hangsúlyozta, célja, hogy új termékeik az engedélyeztetési eljárás rövidítésével a lehető leggyorsabban jussanak el a kínai piacra. Az Egyesült Államokban tavaly szeptemberben bemutatott iPhone 5-öt Kínában például csak december közepén kezdték árusítani, s három nap alatt több mint ötmilliót adtak el belőle. A mini iPadek egykettőre hiánycikkekké váltak. Az Apple termékek rendkívül népszerűek a kínai piacon, a városokban már-már tömegcikknek számítanak. Hivatalos márkaáruházakból a szárazföldi Kínában összesen nyolc van, három Pekingben és három Sanghajban, valamint egy-egy Sencsenben, illetve Csengtuban, s további három található Hongkongban.

A cég első Apple Store-ját 2008-ban nyitották meg Pekingben, és Ázsia eddigi legnagyobbját októberben adták át, szintén a fővárosban. Cook most megerősítette, hogy a cég rövidesen 25-re  emeli áruházainak számát, ami megegyezik a már 2010-ben meghirdetett céllal, bár akkor a határidőt 2012 végére szabták.

A China Daily összeállításában kitér rá, hogy az Apple-vezér tárgyalt a ipari és információtechnológiai miniszterrel, Miao Vejjel. Felkereste a China Unicomot, az egyik partnerszolgáltatóját, valamint járt Kína és a világ legnagyobb mobilszolgáltatójánál, a 700 millió előfizetővel rendelkező China Mobile-nál, erről azonban részleteket nem közölt. A China Mobile az egyetlen a nagy kínai szolgáltatók közül, amely nem kínál Apple termékeket előfizetőinek.

Az 1,1 milliárd mobil-előfizető hazájában Cook arról is beszélt, hogy ígéretesnek tartja az országot és annak piacát, s hogy mennyire a hatása alá került. Emlékeztetett: legalább húsz alkalommal járt már kínai földön, először 1996-ban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X