nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kínában viszik, mint a cukrot az iPhone 5-öt

A piacra kerülése utáni első három napban már több mint kétmillió darabot értékesítettek a legújabb iPhone-ból, a keresletet a vállalat hihetetlennek nevezte.

MTI | 2012. december 21.
|  

A kínai fogyasztók fogadtatása hihetetlen, az elmúlt hétvége az Apple rekordeladásait is felülmúlta a kelet-ázsiai országban – írta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója közleményében. Steve Jobs utóda nagyon fontos piacnak nevezte Kínát, ahol a vásárlók „alig várják, hogy megszerezzék a legújabb termékeket”.

Az iPhone 5 pénteken debütált a kínai piacon, azt a legnagyobb mobilszolgáltatóknál, az Apple-boltokban és az online viszonteladóknál is megvásárolhatják a kínaiak. Kína az Egyesült Államok után jelenleg az Apple második legnagyobb, leggyorsabb növekedést felmutató piaca, amely a teljes vállalati bevétel 15 százalékát generálja. A Strategy Analytics kutatócég statisztikái szerint az idei év harmadik hónapjában Kína lett a világ elsőszámú okostelefon-piaca.

Kínában viszik, mint a cukrot az iPhone 5-öt
Forrás: Wikimedia Commons / CarlosHDD / CC BY-SA 3.0

 Az Apple ugyanakkor egyre jelentősebb versennyel kénytelen megküzdeni az 1,1 milliárdnál is több kínai mobiltelefon-tulajdonos kegyeiért. Az Apple jelenleg a hatodik legkedveltebb mobiltelefon-márka az országban, piaci részesedése viszont az elmúlt év során 4,2 százalékkal csökkent. A 3 ezer jüannél (105 ezer forint) drágább okostelefonok piacán ugyanakkor még mindig 42 százalékos részesedést tudhat magának  derül ki az ágazati statisztikákból.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X