nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
 • mederi: @szigetva: Az ezer évvel ezelőtti tévedés a "gy" hang írását illetően nem éppen mulandó, r...
  2023. 02. 03, 18:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem követ majd az Apple - szoftverfrissítés után

Nem gyűjti és nem is tárolja az Apple az iPhone használók tartózkodási pontjairól származó információkat - közölte az amerikai informatikai óriásvállalat.

MTI | 2011. április 28.
|  

A múlt héten felröppent hírek szerint az iPhone-ok egy évre visszamenőleg megőrzik a felhasználók tartózkodási helyeit, és ez sérti a készüléktulajdonosok személyiségi jogait. Az Apple szerdai közleménye szerint ezek a feltételezések félreértésen alapulnak, de az aggódók megnyugtatása végett szoftverfrissítéssel is orvosolják majd az iOS operációs rendszerek érintett részeit.

Az informatikai vállalat kihangsúlyozta, hogy a telefonok nem a felhasználók tartózkodási helyeit tárolják, hanem azoknak a Wi-Fi hálózatoknak és GSM-adótornyoknak az adatait, amelyek hatósugarában tartózkodik a készülék tulajdonosa.

Erre pedig azért van szükség, hogy a műholdas navigációs rendszer (GPS) érzékelése nélkül, azaz épületen belül vagy más, a műholdas vételt akadályozó tereptárgyak közelében is működhessen a telefon helyzet-meghatározó rendszere.

Ezzel a szolgáltatással az iPhone az átlagos GPS-ekhez képest gyorsabb és pontosabb helymeghatározásra képes – magyarázta az Apple, hozzátéve, hogy a készülékeken nincs is arra szükség, hogy hét napnál tovább tárolják a navigálást segítő adatokat. A néhány héten belül elérhető szoftverfrissítéssel pedig ennek az adattároló résznek a működését változtatják meg.

Biztonsági másolat készítésekor az iPhone-ok tartózkodási helyekkel kapcsolatos információi nem kerülnek másolásra a szoftverfrissítés után. Azok, akik kikapcsolják a helyzet-meghatározási szolgáltatásokat egyáltalán nem másolhatják majd számítógépükre a kifogásolt adathalmazokat, akik pedig továbbra is használni kívánják ezt a lehetőséget, kóddal védett adatokat tölthetnek le.

Az Apple történelmében ez volta az első eset, hogy minden részletre kiterjedő válasszal reagált a rendszert ért kifogásokra. A biztonsági résre a múlt héten kutatók hívták fel a figyelmet, és az akkor közzétett tények még az amerikai Kongresszus figyelmét is felkeltették.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X