nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kína honlapot nyitott a feljelentőknek

Internetes felület létrehozásával biztatja a Kínai Kommunista Párt központi korrupció elleni szervezete a lakosságot arra, hogy jelentsék a hatóságoknak a gyanús eseteket és a visszaélésekkel vádolt szereplőket.

MTI | 2013. szeptember 7.
|  

A weblapot a párt központi fegyelmi ellenőrző bizottsága és annak állami, kormányzati megfelelője, az ellenőrzési tárca közösen gondozza. A bejelentőknek lehetőségük van névvel és név nélkül is az információk, dokumentumok feltöltésére, de a névvel vállalt beadványokat előnyben részesítik.

A helyi, vidéki vezetőkkel kapcsolatos ügyekben először a területileg illetékes fegyelmi bizottságok járnak majd el, míg a központi kormány érintett hivatalnokainak az esetében a legfelsőbb fegyelmi ellenőrző bizottság az illetékes. A vizsgálatok eredményeit az informátorok online nyomon követhetik. Az oldalnakhírek rovata is van, amelyben a legfrissebb bejegyzés Csiang Csie-min, az állami vagyon felügyeleti és igazgatási bizottsága vezetőjének leváltása szerepel. Csiang egyben a kormányzati szerv pártbizottságának titkárhelyettese is volt, és korábban a kínai energiaipari órásvállalat, a CNPC csúcsán is éveket töltött.

Aki a témába vágó híreket keres, megtalálja Po Hszi-laj volt csungkingi párttitkár esetét és a felfüggesztett halálbüntetésre (életfogytig tartó börtönre) ítélt volt vasútügyi miniszter, Liu Cse-csün ügyét is. Megfigyelők úgy vélik, a központi vezetőség a maga által meghirdetett korrupcióellenes harc jegyében kénytelen volt lépni, hiszen az utóbbi hónapokban jó néhány leleplezés látott napvilágot az internet közvetítésével. A hivatalos csatorna létrehozása egyben nyilván azt is szolgálja, hogy mind kevesebb ügy kerüljön a mikroblogokra. 

A Global Times című angol nyelvű napilap kedden arról is beszámol, hogy az említett weboldal fórumot is biztosít a látogatóknak, és azt hangsúlyozza, mennyire időszerű volt, hogy a szervezet kilépjen a nyilvánosság elé, új formában a szolgálatába álljon. A korrupció elleni legfelsőbb szervezet munkájáról ugyanis eddig az átlagemberek vajmi keveset tudhattak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X