nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Brit fogyósok
Kevesebbet esznek, mégis híznak

A brit felnőttek átlagosan negyed kilót híznak évente, holott a kalóriacsökkenés révén esztendőnként 1 kilót fogytak volna, ha ugyanannyit mozognának, mint három évtizede.

MTI | 2013. június 23.
|  

Hatszáz kalóriával kevesebbet fogyaszt az átlag brit, mint 30 éve, mégis 14 kilóval többet nyom – áll a brit Pénzügyi Tanulmányok Intézetének felmérésében. A változás oka az ülőmunka elterjedése és a mozgásszegény életmód.

A 600 kalóriányi ételcsökkenés a napi bevitel 20 százaléka. A felmérés szerint otthonaikban egészségesebben és visszafogottabban étkeznek a britek, mivel az otthonon kívüli étkezésekkel 15 százalékkal több kalóriát vesznek magukhoz, mint 30 éve, ennek okán a „házi” fogyasztás jóval szerényebb lett.

Jelenleg egy huszonéves brit átlagosan már 7 kilóval testesebb, mint egy 30 évvel ezelőtti huszonéves, az ötvenes éveikben járók esetében pedig 14 kilónyi a súlygyarapodás – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A brit felnőttek átlagát tekintve évente negyedkilós a hízás, holott a kalóriacsökkenés révén esztendőnként 1 kilót fogytak volna, ha ugyanannyit mozognának, mint három évtizede – áll a tanulmányban, amelynek teljes szövegét csak később teszik közzé.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X