nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kalandpark fogyatékkal élőknek

Megépült Magyarország első, fogyatékkal élőknek és mozgáskorlátozottaknak is használható kalandparkja Sárváron, a parkot péntek délután adták át.

MTI | 2012. július 16.
|  

A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint a kalandparkot, amelynek megépítése 100 millió forintba került, a fürdőszövetség képviselői, a Pető Intézet szakemberei és gyerekek nyitják meg. A parkban van kötél- és íjászpálya, erdei tanösvény, örökzöld- és fűszernövény-labirintus, erdei sportpálya és játszótér.

Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő vezetője szerint a kalandpark a sérült embereknek olyan élményt adhat, amelynek köszönhetően megnőhet önbizalmuk, illetve a kalandpark a különböző hátrányokkal élők számára egyéni és csoportos terápiás kezelésnek, mozgásterápiának, gyógytornának is tekinthető - olvasható a közleményben.

A megnyitó után a parkban futóversenyt tartanak, amely demonstráció is egyben: a Ne hagyd, hogy a szerencsén múljon az egészséged! elnevezésű versenyen szépségkirálynők és ortopédusok magas sarkú cipőben futnak majd, ezzel arra akarják felhívni a figyelmet a szervezők, hogy sok fiatal magas sarkúban jár, ez pedig tönkreteheti testtartásukat, és károsíthatja fejlődésüket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X