nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Alig tájékozódunk a fogyatékos emberekről

Ismert emberek pólókra nyomtatott gondolatait olvashatták az érdeklődők vidéki és a fővárosi esélyegyenlőségi napokon a fogyatékos emberekért indított kampány részeként.

MTI | 2012. május 30.
|  

A KézenFogva Alapítvány közismert embereket kért fel, hogy egy-egy mondatban fogalmazzák meg, számukra miért fontos a fogyatékos emberek sorsán elgondolkozni. Volt, aki a szeretetre helyezte a hangsúlyt, más az egymástól tanulásra, de az elfogadásban és a segítségnyújtás fontosságában mindenki egyet értett – közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A pólókat márciustól májusig öt városba vitte el az alapítvány Fogadd el, fogadj el kampánya. A vidéki és a fővárosi esélyegyenlőségi napokon összesen körülbelül 1000 ember olvashatta a közismert emberek véleményét, de bárki csatlakozhatott és elküldhette saját gondolatát.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2011-es kutatására hívta fel a figyelmet, miszerint a fogyatékos emberekkel kapcsolatos megjelenések alig 0,2 százalékát teszik ki a híreknek, tudósításoknak. Az emberek az elsődleges információs bázisukból tehát szinte egyáltalán nem tájékozódnak a fogyatékos emberek helyzetéről, mivel lehetőségük sincs rá. Úgy tűnik, mintha a probléma nem is létezne, holott ma Magyarországon 600 ezer fogyatékos ember él.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Szalakóta 2012. június 10. 21:18

Emlékszem arra, hogy egyszer, amikor elment a hangom, egy ismerősöm nagyon lesajnált, hogy nem tudok beszélni. Úgy mondta, mintha ez nagyon szörnyű lett volna. Nem volt olyan szörnyű.

Hál' Istennek azóta visszajött a hangom.

2 Pesta 2012. május 31. 15:20

Nem így kéne. Nem tudom, hogy kéne, de nem így. Nem a szándékot szólom le, hanem hogy az ilyen kampányok módszertanilag nem különböznek a politikai korrektség zászlaja alatt képünkbe tolt "fogadd el..." kezdetű gusztustalanságoktól, nem elfogadást, hanem visszatetszést váltanak ki.

1 Szalakóta 2012. május 31. 12:46

Sokan nem akarnak foglalkozni a fogyatékossággal, talán hárításból, hogy nem akarnak tudni arról, hogy velük is megtörténhet, vagy azért, mert nagyon szörnyűnek tartják ezeket az állapotokat.

Információ
X