nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A tolerancia tanítható!

Szabó Máté szerint a befogadó társadalom, az esélyegyenlőség csak a toleranciára nevelés következetesen alkalmazott eszközeivel érhető el, ennek érdekében az ombudsman az állami intézmények erőteljesebb és egységesebb fellépését javasolta – közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Edupress | 2013. június 27.
|  

Az ombudsman hangsúlyozta: a toleráns, előítéletektől mentes társadalmi környezet kialakításában jelentős feladatok hárulnak az állami szervekre és a tág értelemben vett civil szféra szereplőire, valamint fokozott európai és nemzetközi együttműködésre van szükség hozzá. Az ombudsman véleménye szerint a gyűlöletkeltés elleni fellépésnek szükséges, de nem elégséges eszköze a büntetőjogi tiltás: a gyűlölködő szavakat megelőző gondolatokat csakis oktatással, felvilágosítással lehet és szabad megelőzni.

A felnövő generációk nyitottsága és az előítéletektől mentes jogalkalmazás érdekében fontos lenne a cigány nemzetiséggel és a növekvő számú menekülttel kapcsolatban érzékennyé tenni a pedagógusokat és a jogászokat. Bár mindkét csoport képzésében megjelenik a téma, nem kap kellő hangsúlyt – állapította meg Szabó Máté.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X