nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Indul a X. Országos Középiskolai Kutatás

Újraindul decemberben a FISZ és az EDUTUS közös szervezésében a többéves hagyományokra visszatekintő Országos Középiskolai Kutatás, amely többek között közéleti és oktatási kérdésekre keresi a választ a 9 –12. évfolyamos középiskolás diákok és tanáraik körében – közölte dr. Prekker Judit, az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. vezérigazgatója.

Edupress | 2011. december 11.
|  

Hogyan hat a gazdasági válság a diákok pályaválasztására, hitelfelvételi kedvére és fizetési elvárásaira? Milyen feltételeket vállalna egy diák azért, hogy később külföldre mehessen dolgozni?

Milyen könyveket olvasnak a pedagógusok, mit néznek a moziban, és hogyan befolyásolják diákjaik továbbtanulását? Kik a példaképek a kortárs közéletből? – hangzik az ízelítő a kérdéssorokból.

Novemberben postai úton minden magyarországi középiskola megkapta az országos kutatás kérdőíveit, hogy kioszthassa diákjai és tanárai körében. Ezen kívül a www.edutus.hu/kutatas oldalon a kérdőív elektronikus formában is kitölthető. A kitöltés határideje december 20.

Az értékes nyeremények mellett a következő év elején minden résztvevő megkapja a kutatás eredményeinek részletes elemzését, és jogosult lesz a továbbtanulást, valamint a pedagógusi munkát segítő ingyenes szolgáltatásokra.

Az érdeklődés és a részvételi arány folyamatosan növekszik, a legutóbbi kutatás alkalmával 34.004 kérdőívet töltöttek ki, jelezvén, hogy maguk a diákok és a középiskolák is felismerték a kutatás fontosságát, hiszen róluk szól. A cél az, hogy 2011-ben a kutatás kitöltőinek száma átlépje a 40 ezer főt és mindezzel közelebb kerüljünk egy pontosabb, tisztább képhez a mai magyar középfokú oktatás helyzetéről, a diákok gondolkodásáról a jövő oktatása érdekében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X